Boerenjeugd op de grens 26 maart 2014

Henk Harmsen als journalist in 2009 in actie
tijdens “Kruukskes” maandag van de
carnavalsvereniging “De Zandbieters”
in Harreveld.

Het is bij onze vereniging te doen gebruikelijk om aansluitend aan de jaarlijkse ledenvergadering een lezing te laten houden.

Deze keer hebben wij hiervoor de journalist Henk Harmsen uit Stokkum uitgenodigd. Hij zal aan de hand van foto’s vertellen over “Boerenjeugd op de grens” zoals zijn laatstverschenen boek heet. Hij beschrijft hierin zijn jeugdjaren van 1951 tot 1967 op de ouderlijke boerderij Moellemansgoed, een zeer oude woonstee in de buurt Linthorst in Stokkum. Thuis was een kleinschalig gemengd bedrijf waar al het werk nog met de hand werd verricht en waar grootouders deel uitmaakten van het grote gezin. Het werk op de boerderij, de klok en het jaar rond, de kaartavonden van de buurtgenoten, het dorpsleven met school en kerk, bakkers, kruidenierswinkels, de smid en de molenaar en bijzondere dorpsfiguren komen voorbij. En verhalen over geheimzinnigheden, gebruiken, geloof en bijgeloof.

Henk Harmsen is op 11 december 1951 in Stokkum geboren. Na de lagere school, mulo en de hbs in Doetinchem begon hij in 1972 als correspondent van “De Graafschapbode”en  “De Gelderlander”. Hij combineerde die werkzaamheden met een opleiding voor journalistiek. Van zijn hand verschenen ongeveer veertig publicaties. Voor “De Gelderlander stelt hij elke week de rubriek “Zaoterdag”samen.

De lezing zal plaatsvinden op:

Woensdagavond 26 maart 2014
Zaal HCR De Koppelpaarden
Rapenburgsestraat 20
Lichtenvoorde.
Aanvang 20.30 uur.

Entree: VOL leden gratis toegang. Overige bezoekers € 1,00.