Excursie Kleve e.o.

Oudheidkundige verenigingen VOL en OVZ bezoeken klooster Graefenthal en Kleve e.o.

Onder goede weersomstandigheden gingen 57 leden van beide verenigingen het eerst naar kloster Graefenthal, gelegen bij het plaatsje Asperden. In de voormalige brouwerij was er eerst tijd voor koffie met gebak.
Daarna volgde een rondleiding door het klooster met uitleg over alles door een heuse 'non'. Zij wist het verleden opnieuw 'levend' te maken. 

Na de rondleiding door het klooster ging de reis verder naar Kleve.
Na de lunch bezochten we hier het museum 'Haus Koekoek' In dit museum zijn  veel landschap- en zeevaartschilderijen van de Hollandse schilder B. Koekoek en familie te bewonderen. Tevens waren er diverse kunstobjecten te bezichtigen.
Hierna ging de busreis verder naar Schenkenschanz, een vestingstadje, met nu 128 inwoners. Het is gelegen tussen oude Rijnlopen en is bij hoogwater alleen per boot bereikbaar. Ze kunnen het plaatsje voor het water afsluiten door middel van damwanden.

Een meegereisde gids wist alles uitstekend uit te leggen. Na dit bezoek terug naar Kleve voor een korte rondrit door de stad waar we door de gids uitleg kregen bij verschillende bezienswaardigheden.
Om ± 18.30 uur terug in Lichtenvoorde. We kunnen terugkijken op een geslaagde excursie.