Foto expo in Bonifatiuskerk Lichtenvoorde

 
 

Foto-expositie in kerk drukbezocht.
De fotoexpositie in de parochiezaal van de Bonifatiuskerk die de Vereniging voor Oudheidkunde Lichtenvoorde op verzoek van het parochiebestuur had samengesteld, trok afgelopen zondag veel belangstelling.
Het was voor de samenstellers niet eenvoudig geweest om de fotopanelen zodanig uit te voeren, dat ze nog enigszins pasten bij de kerststalletjestentoonstelling in de Bonifatiuskerk met  de titel “Kerst van Stal”. Ze zijn daar echter wonderwel in  geslaagd.
Zo werd aan het fotopaneel van de recente Donatusprocessie in Vragender een  reeks panelen met foto’s van de stormramp 1927 in Lievelde, van de brand bij Hulshof Herwalt op 11 januari 1965 en van de Lichtenvoordse gebeurtenissen tijdens de tweede wereldoorlog gekoppeld. Aangevend, dat ondanks dat St. Donatus de beschermheilige is die behoedt voor brand, storm en andere rampen, deze niet altijd te voorkomen zijn.
Aan de panelen met foto's van de “besturende” geestelijken in het tijdperk vóór en vlak na de tweede wereldoorlog werden fotopanelen gekoppeld met foto’s van recente priesters “onder de mensen”, zoals daar waren Patrick Kuipers en de onlangs vertrokken Casper Pikkemaat.
Aangevuld met recente foto’s van kerstmarkten, parochievrijwillgers, bezorgers van  Tafeltje Dek  enz. een interessant geheel, dat een bezichtiging alleszins waard is.
Op gezette tijden  wordt  de expositie opgeluisterd met bijpassende filmpjes op een groot scherm.

De expositie is nog te bezichtigen tot 27 december 2016 , dagelijks van 14.00 uur tot ca, 19.00 uur, ook tijdens de weekenden.
Toegang via de achteringang van de kerk.

 

Lichtenvoorde parochiezaal 12-12-2016 Vol Expo.
Lichtdenvoorde parochizaal 15-12-2016 Vol expo