'n Tied van (mien)laeven

’n Benne met verhalen en meer oet Zuwent en Ulf

Dat is de titel van een nieuw boek in Zuwents dialect door Ben Rouwhorst, oud-inwoner van Zieuwent.
Ben Rouwhorst is oud-voorzitter Oudheidkundige Vereniging Gemeente Gendringen en medeoprichter en voorzitter van de dialectwerkgroep D’Eigensproak.
Hij heeft in de loop der tijd vele korte verhalen geschreven. Uit die verhalen zijn er een kleine veertig samengebracht in deze bundel, uiteraard in zijn geliefde Zuwwentse dialect en volgens de WALD-spelling.
Zijn verhalen geven een mooi beeld hoe het leven er in de jaren ’40 – ’50 uitzag. De tradities en gebruiken en het kerkelijk leven komen ook aan de orde. Vooral voor de ouderen onder ons zal er bij het lezen veel herkenbaars voorbijkomen, evenals bij het zien van de opgenomen afbeeldingen.
Ook zijn er verhalen in opgenomen over zijn belevenissen in Ulft waar hij al een flink aantal jaren woont en waar hij, zo is in het  boek te lezen, in veel besturen van verenigingen en stichtingen zijn steentje aan de Ulftse gemeenschap heeft bijgedragen.

Zijn humoristische manier van (be)schrijven zorgt voor een prettig leesbaar boekje.

Tijdens zijn vijftigjarig huwelijksfeest onlangs heeft Ben een eerste exemplaar aangeboden gekregen door de vriendengroep “De Verassing”. De vriendengroep heeft deze uitgave mogelijk gemaakt.

Nu is het zover dat dit boekje voor iedereen beschikbaar is. Een prachtig boek en een aanwinst voor ons allen en zeker voor degenen die het dialectgebruik promoten. Echt ook een aanrader om cadeau te doen bijv. met Sinterklaas, kerst, verjaardag of zomaar.

Bestellingen kunnen gedaan worden bij Ben Rouwhorst, telefoon 0315 – 683748. De prijs bedraagt ca. 12,50 euro per stuk.

Schrijver Ben Rouwhorst. 

Term: