Foto-expositie met zoekplaatjes

Wie zijn dat?
Dat is een veelgestelde vraag als iemand een foto van zijn ouders of voorouders onder ogen krijgt. De maker of de oorspronkelijke bezitter van de foto heeft niet de moeite genomen om bij de foto te vermelden op welke datum  of bij welke gelegenheid die foto is genomen. Ook de namen ontbreken. Waarom al die gegevens vermelden zal hij of zij gedacht hebben, als ze al in je geheugen gegrift
staan ?
Veel van deze onbenoemde foto’s, die meestal niemand wil hebben, belanden dan in een oude schoenendoos op zolder of worden weggegooid.
De Vereniging voor Oudheidkunde in Lichtenvoorde probeert actief zoveel mogelijk van deze voor haar zeer waardevolle foto’s te bemachtigen, om ze daarna te scannen en op te slaan in haar fotoarchief.
Meestal lukt het door intensief speurwerk om alle ontbrekende gegevens van een foto te achterhalen. Helaas niet altijd. Op dit moment heeft deze vereniging ongeveer 200 foto’s met geheel of gedeeltelijk ontbrekende gegevens. Om deze gegevens alsnog te achterhalen legt zij deze foto’s, die destijds genomen zijn in de gemeente Lichtenvoorde, op zaterdag 10 en zondag 11 juni 2017 ter inzage in de grote zaal van de Swite aan de Hendrik Leemreizestraat 2 in Lichtenvoorde. In de hoop dat de bezoekers aanvullende informatie kunnen verschaffen.
Mochten deze foto’s echter bij de bezoeker van de tenoonstelling geen lichtje doen opgaan dan kan die zijn aandacht daarna richten op een groot aantal fotopanelen met interessante historische foto’s die wél voorzien zijn van de bijbehorende gegevens.
In de cantine van de Swite is gelegenheid om onder het genot van een kop koffie na te keuvelen over het tentoongestelde.

Openingstijden: in de Swite op 10 en 11 juni van 11.00 uur ’s morgens tot 18.00 uur ’s middags.
 

 
 
Term: